Spring til indhold

Sådan bliver KLUB13-festerne til

Hils på Rasmus Lind, Leder af Undervisning og Ungemiljøer i Ung i Rudersdal samt en af folkene bag KLUB13-festerne for 6. og 7. klasse.

Fakta om KLUB13-festerne

Fire gange om året afholder Ung i Rudersdal KLUB13-fester for unge: to fester for 6. klasser og to fester for 7. klasser. Rasmus fortæller, at konceptet vil blive ændret lidt fra næste sæson:

❞Næste år vil vi - efter de unges ønske - ændre i konceptet for KLUB13 for 7. klasserne. De har nemlig ønsket, at festerne for dem har et anderledes indhold end 6. klasserne. Det vil vi glæde os til at udvikle i samarbejde med de unge.❝

Vi har snakket med Rasmus om, hvordan det er at planlægge de store fester, som bliver afholdt 4 gange om året, hvad tankerne bag KLUB13 er, og hvordan festerne kommer til at se ud fremadrettet. Kom med ind i maskinrummet i Ung i Rudersdal, hvor de fede oplevelser for unge i kommunen bliver til.

KLUB13 er med til at skabe en sund festkultur blandt unge

❞Det er vigtigt for os, at vores fester er med til at skabe hyggelige, trygge, sjove og energifyldte oplevelser for målgruppen. Festerne skal give de unge mulighed for at mødes på tværs af skoler og postnumre og styrke deres mulighed for at danne relationer og bekendtskaber på tværs af kommunen i en anderledes ramme, end de er vant til,❝ fortæller Rasmus.

❞Festerne har også til hensigt at skabe en sund festkultur hos de unge, hvor de bliver præsenteret for forskellige aktiviteter og deltagelsesmuligheder der samlet set udvider deres forståelse af, hvad festbegrebet indebærer.❝

Stærkt teamwork sikrer trygge fester

Det er med støtte fra Natteravnene Rudersdal og Ung i Rudersdals SSP og Gadeteam, at der bliver skabt tryghed omkring festerne. De er bl.a. med til at guide biler ved ankomst og afhentning samt sikre, at de unge kommer sikkert til og fra festen.

❞Det er vigtigt, at kommunens unge kan føle sig trygge, når de skal til og fra arrangementer om aftenen,❝ udtaler Vipse Mynthe Michelsen, formand for natteravnene i Rudersdal og Hørsholm. ❞Og det er netop det, Natteravnene gerne vil bidrage til med vores tilstedeværelse til Klub13-festerne.❝

Natteravnenes hjælp bliver hilst velkommen af Ung i Rudersdal, som fortæller, at det kræver mange personaleressourcer at skabe en god og tryg ramme om festerne. Derfor er ALLE medarbejdere i Ung i Rudersdal en del af planlægningen og afviklingen af KLUB13-fester.

❞Det er vores pædagogiske medarbejdere og ledelsen fra ungemiljøerne på tværs af kommunen, der arrangerer festerne i fællesskab. Deres fokus er særligt at skabe gode aktiviteter og fedt indhold til festerne. Det, at vi har personale tilstede, som kender de unge fra alle hjørner af kommunen, er med til at sikre tryghed og genkendelighed for deltagerne,❝ siger Rasmus og tilføjer: ❞Vores administrative medarbejdere laver aftensmad til personalet og tager ofte en tjans i garderoben. Ungechefen er ikke bleg for at styrer rodeotyren eller stå i baren.❝