Spring til indhold

En weekend fyldt med rytmer

I februars første weekend var der fokus på beatet, da vi holdt vores årligt tilbagevendende DrumCamp for trommeelever i musikskolen.

Lørdag og søndag den 4. og 5. februar 2023 slap vi 22 trommeelever løs i en hal fyldt med trommesæt til årets DrumCamp.

Her spillede og legede elever på tværs af alder og erfaring nøje guidet af to af vores trommelærere: Thomas Crawfurd og Bjarke Christoffersen.

DrumCamp 2023 - Underviser Thomas Crawfurd går rundt til eleverne og underviser i improvisation

Læring i fællesskab

DrumCampen eksisterer på fjerde år. Og har man først været med én gang, skal man også med næste gang. Sådan er det i hvert fald, hvis du spørger  Vincent på 12 år. Han har været med på alle DrumCamps indtil videre:

“Det er en gang om året, hvor man spiller sammen med rigtig mange andre. Det er sjovt”. “og så er det bare sjovt at spille rytmer”, fortalte han lørdag eftermiddag.

I løbet af lørdagen skulle eleverne blandt andet finde på deres helt egne rytmer med udgangspunkt i alfabetet. Og senere på dagen improviserede de foran hinanden og deres undervisere. En øvelse mange af eleverne syntes var både sjov og udfordrende.

 

Sjovt at spille med andre piger

Linnea på 13 år og Filippa på 9 år var begge med for første gang. På gangen foran Kultursalen fortalte de to piger, at især udsigten til at møde andre trommeglade piger trak dem til campen:

“På det trommehold jeg går på normalt er der kun drenge. Så da jeg hørte, at der var to andre piger, der skulle med på campen, tænkte jeg ‘det skal jeg være med til’”, fortalte Filippa.

Linnea på 13 år nikkede til Filippa:

“Normalt er jeg ikke så social, men jeg syntes alligevel, at det lød så hyggeligt, at jeg ikke kunne lade være med at melde mig, sagde Linnea.

Og for de to piger havde weekenden efter lørdagens undervisning bestemt ikke skuffet:

“Det var især sjovt at finde på rytmer sammen” fortalte Linnea. Filippa gav hende ret.

DrumCamp 2023 - Filippa ved trommesæt (til venstre) og Linnea ved trommesæt (til højre)

Øveplader

Om lørdagen sluttede eleverne af med at stave til forskellige ord på øveplader. Dette med udgangspunkt i det rytmiske alfabet, eleverne blev introduceret for om formiddagen.

Øveplader ligner små trommer, men de giver ikke ligeså meget lyd så meget som de store trommesæt.

Alle eleverne øvede både lørdag og søndag kl. 10.00-14.00. Nogle af de mere erfarne elever øvede til kl. 16.00.

Eleverne øver på øveplader til DrumCamp 2023

Se flere billeder i galleriet herunder: