Spring til indhold

6. årgang lærte seks instrumenter på en uge

Kulturcenter Mariehøj emmede af liv, da Rudersdal Musikskole havde besøg af Skovlyskolens 6. klasser i en hel uge.

Skovlyskolens elever fra 6. klasse havde i sidste uge et helt andet skoleskema end de plejer. De var nemlig på besøg på Rudersdal Musikskole på Kulturcenter Mariehøj hver dag fra kl. 9.00 til 13.00 for at spille på en række instrumenter, som de færreste elever finder på deres folkeskole.

I små hold spillede eleverne på både kontrabas, tværfløjte, bratsch, cello, fagot og slagtøj, herunder xylofon. Fredag skulle de efter blot en uges undervisning spille koncert for deres forældre på det instrument, de hver især bedst kunne lide.

Ugen blev organiseret af syv af musikskolens undervisere med kontrabaslærer Kristine Hanskov som primær tovholder.

Fra kaos til koncert

Da vi inden fredagens koncert spurgte en af pigerne fra 6. klasse om, hvordan ugen havde været, svarede hun med det samme:

"Det har været sjovt at få lov til at prøve at spille på instrumenter. Jeg har også fundet ud af, at jeg gerne vil gå til tværfløjte."

Hun er overrasket over sine egne og sine klassekammeraters udvikling:

"Jeg synes, at det er ret vildt, at vi har lært at spille flere sange på så få dage," siger hun stolt.

Og det er hun ikke den eneste, der synes.

Lucas, som er lærer i 6. klasse, er overrasket over den udvikling, der er sket i løbet af ugen:

"De er gået virkelig hurtigt fra ikke at vide noget om instrumenter til at kunne spille en sang sammen," fortæller han.

Han indrømmer dog også, at det ikke var samme tanker han havde efter den første dag på musikskolen:

"Jeg kan huske, at vi lærere talte om, at det ville overraske os, hvis det rent faktisk ville fungere her til koncerten. Men se - det er faktisk kommet til at fungere virkelig godt," siger han og nikker over mod det lille orkester, som er ved at spille ’Jamaica’ til generalprøven.

Der skete noget magisk, da de hørte fagotten

Lærer Frederikke Nymark fortæller, at hun kan mærke, at elevernes interesse for musik er vokset i løbet af ugen:

"Eleverne er blevet mere og mere nysgerrige på de forskellige instrumenter i løbet af ugen. Der skete også noget ret magisk for nogle af de drenge, som normalt har ret meget krudt i røven. Da de hørte fagottens dybe lyd udbrød de: ’ejjjjj Frederikke, må vi ikke godt spille på den?’ De var helt solgt."

Da de fik lov til at spille på fagotten om fredagen, kunne fagotlærer Susanne Olschansky da også fortælle, at hun efter sin store overraskelse havde haft nogle meget fokuserede elever til undervisning:

"De var helt opslugte af det. Da jeg spurgte dem, om de ville have pause sagde de, at de da meget hellere ville spille videre."

Bredere samarbejde med folkeskolerne

Rudersdal Musikskole samarbejder i forvejen med skolerne i Rudersdal Kommune. Men det er første gang Rudersdal Musikskole har inviteret en 6. klasse på orkesteruge.

Efter at have oplevet elevernes begejstring over at stå med et instrument i hånden, håber både de medvirkende musikskolelærere og musikskolens leder, Henrik Lilleholt Smidt, at flere skoleklasser har lyst til at komme til orkesteruge på Rudersdal Musikskole i fremtiden:

"Jeg er sikker på, at det her er starten på et bredere samarbejde med folkeskolerne, så endnu flere børn i Rudersdal Kommune kommer til at opleve, hvor fedt det er at spille på et instrument sammen med andre, fortæller Henrik Lilleholt Smidt."