Persondataforordningen – tips til foreninger

Persondataforordningen – tips til foreninger

Den 25. maj 2018 trådte EU's nye persondataforordning i kraft, hvilket har stor betydning for foreningers arbejde med personoplysninger. Det er derfor en god idé, at man som forening orienterer sig om, hvilken betydning den nye lov har for databehandlingen i foreningen.

På denne side har vi samlet en masse viden og værktøjer til foreninger, der gerne vil vide mere om, hvilken betydning persondataloven har for behandling af persondata og billeder i foreningen.

 

Viden og værktøjer til at overholde persondataforordningen

Selve persondataforordningen
Lever vi op til forordningen?
Hvad er særligt for foreninger?
Hvad gælder for Frivilligt sociale foreninger og organisationer
Sådan laver I en fortegnelse
Sådan laver I en databehandleraftale
Privatlivspolitik og opfyldelse af oplysningspligten
Databehandlerens forpligtelser
Hvordan med billeder?

Brug for hjælp?

Ved spørgsmål kan foreningskonsulent Bo Eriksen kontaktes via mail boe@rudersdal.dk eller på tlf. 7268 5617.

Se også

Flere aktører stiller materiale, herunder skabeloner til rådighed. Se fx hos DGI:

Vejledning til idrætsforeninger om persondataoplysninger

Eller se under persondata på DIF's side om jura og rådgivning:

DIF's rådgivning

 

Her kan du se Justitsministeriets 'Ofte stillede spørgsmål - Frivillige foreningers behandling af personoplysninger":

Vejledning med ofte stillede spørgsmål

Datatilsynets side om foreninger​

Download ordbog som pdf:

GDPR - ordbog