Spring til indhold

Vidste du, at Danmark har et bobslædehold?

Et dansk bobslædehold kiggede forbi Rudegaard Idrætsanlæg en stille august-dag.

En helt almindelig dag i august fik Rudegaard Idrætsanlæg et lidt anderledes besøg, da et dansk bobslædehold kiggede forbi. 

Bobslædesport er ikke det man umiddelbart forbinder med Danmark. Men der findes i Danmark et hårdtarbejdende team på fem mand, der har en drøm. Drømmen er, at Danmark skal have et bobslædehold med til de olympiske lege. 

Det vrimler ikke med bobslædebaner i Danmark - der er faktisk ikke nogen, og derfor står holdet overfor en længere tur til USA og Canada, hvor de vil deltage i North America Cup og skaffe pointene til at kvalificere sig til OL.

Drømmer om OL 

Drømmen er OL. Og selvom Danmark aldrig før har haft en bobslæde med til OL, er det holdets ambition at gøre det umulige muligt og kvalificere Danmark til vinter-OL 2022 i Beijing. Ambitionen er at være med til at skabe glæde hos danskerne i én af vintersportens kongediscipliner. Det er et projekt, der skal skabe optimisme og troen på, at hårdt arbejde kan flytte bjerge. 

Se dem med Melvin

Torsdag den 18. november er det muligt at se Bobslæde Danmarks besøg på Rudegaard i Tv programmet 'Helt sort' med Melvin Kazooza.

Læs mere om Bobslæde Danmark på deres hjemmeside:

www.bobslaeden.dk