Spring til indhold

Røgfri Fremtid

Invitation til webinar om et røgfrit udeliv for børn og unge

Røgfri udearealer indføres flere steder, hvor børn og unge færdes. F.eks. på fodboldbaner, legepladser og ved offentlige strande. Røgfri miljøer er et vigtigt skridt på vejen, hvis målet skal nåes inden 2030, og de mange gode eksempler er med til at vise vejen. Derfor inviterer Røgfri Fremtid til webinar onsdag den 17. marts fra kl. 10:00 - 11:30, hvor Røgfri Fremtid deler de gode eksempler fra deres kommende casekatalog om røgfri udearealer, to kommuner vil fortælle om deres erfaringer på området, og så sluttes der med inspiration fra andre lande om arbejdet med røgfri miljøer.

I tilmelder jer webinarether:

webinar

Ny rapport viser, at færre unge ryger

Røgfri Fremtid har siden 2017 hvert år gennemført en undersøgelse, hvor 14-19-årige svarer på spørgsmål om deres rygevaner og holdning til tiltag, der skal forebygge rygning. I den nyeste rapport finder du resultaterne fra 2020 og en analyse af udviklingen i de unges svar fra 2017 til 2020. Og der er godt nyt: Det ser ud til, at færre unge ryger i dag end for tre år siden. Hent Røgfri Fremtids ungeundersøgelse:

Ungeundersøgelse

Røgfrit idrætsliv

DGI Storkøbenhavn og Københavns Kommune har i samarbejde udarbejdet to kataloger, der deler de gode erfaringer med røgfri foreninger. Kataloget 'Røgfrit idrætsliv' henvender sig til kommuner og bidrager med viden om, hvordan kommuner gennem et tæt samarbejde med idrætsforeningerne kan ændre røgkulturen i og omkring idrætsforeningerne, mens kataloget 'Røgfrit idrætsliv for børn og unge i jeres forening' henvender sig til idrætsforeninger med henblik på at inspirere foreninger til at skabe et røgfrit idrætsliv i foreningen.

Røgfri idrætsliv for børn og unge Røgfri idrætsliv - inspirationskatalog

 

Røgfri arbejdstid på private arbejdspladser

Kræftens Bekæmpelse har udviklet et nyt katalog om røgfri arbejdstid, hvor I finder anbefalinger til en god proces og erfaringer med røgfri arbejdstid fra forskellige brancher. Kataloget henvender sig til beslutningstagere på private og offentlige arbejdspladser, som gerne vil indføre røgfri arbejdstid. I finder materialet her:

røgfri arbejdstid.

Myter om snus – kampagne målrettet voksne rollemodeller

Det nye kampagnesite 12 myter om snus har til formål at mindske forbruget af snus blandt unge. Kampagnen er målrettet voksne, som har berøring med unge – eksempelvis forældre, ledere og trænere i foreninger og på ungdomsuddannelser. Kampagnen er udviklet i et tæt samarbejde mellem Odense, Skanderborg, kommunerne på Vestegnen og Sydamager samt Region Hovedstaden og Region Syddanmark.

12 myter om snus