Spring til indhold

Nyt gulv i multihallen på Birkerød Idrætscenter

De sidste mange uger er der blevet arbejdet på at skifte gulvet i multihallen i Birkerød Idrætscenter. Og nu er arbejdet ved at være færdigt og resultatet er flot.

Udskiftningen af trægulvet i multihallen er en del af idrætsanalysens prioriteringer af projekter som blev besluttet i Kommunalbestyrelsen den 16.12.2020.

Trægulvet i mulitihallen har ligget siden 2008, og det har over en længere periode været modent til udskiftning. Det nye gulv er et PU-gulv, hvilket er det samme gulv som er blevet lagt  i hal 2 på Rudegaard Idrætsanlæg.

Hvad er et PU-gulv?

PU - gulvløsningen er både holdbar, nem at vedligeholde og gør sig godt visuelt. Polyurethangulv, også kaldet PU-gulv, er en god løsning når der er behov for et slidstærkt gulv, der også er  lyddæmpende. Polyurethan er et 2-komponent materiale, der er både stødabsorberende og fleksibelt. Det gør Pu-gulvet til den oplagte løsning i fx sportshaller.

Før etableringen af gulvet i hal 2 på Rudegaard har Kulturområdet været i dialog med de primære idrætsforbund: Badminton Danmark, Volleyball Danmark, Dansk Basket Forbund og Dansk Håndbold Forbund med henblik på deres anbefalinger i forhold til valg af gulv og de har gode erfaringer med PU-gulve.

Vidste du at…

Udskiftningen af gulvet i Birkerød Idrætscenter er en del af en større proces på Idrætsområdet. Kultur- og Fritidsudvalget besluttede i 2018, at der skulle udarbejdes en analyse af idrætsfaciliteter – en renoverings- og udviklingsplan for de kommunale idrætsfaciliteter. På baggrund af den analyse er der udarbejdet en struktur- og strategiplanen med anbefalinger set i et 10-årigt fremtidsperspektiv.

Læs mere om baggrunden og hvad der kommer til at ske fremover:

www.rudersdal.dk/temaer/idraetsfaciliteter