Lukning af Skovlyskolens svømmehal

I forbindelse med de skærpede hygiejnekrav til offentlige svømmehaller var Rudersdal Kommune nødsaget til fra 1. juli 2019 midlertidigt at lukke Skovlyskolens svømmehal indtil 1. oktober. Årsagen var, at svømmehallen ikke lever op til de nye skærpede hygiejnekrav. Børne- og Skoleudvalget samt Kommunalbestyrelsen har dernæst besluttet at svømmehallen ikke genåbnes.

Skovlyskolens svømmehal, som er meget slidt både i omklædningsrum, på overflader samt i systemerne til vandbehandling, står ikke til at åbne igen. En renovering af idrætsbygningen vil koste ca. 48 mio. kr. og uden renoveringen kan svømmehallen ikke leve op til de nye hygiejne krav. På den baggrund har Børne- og Skoleudvalget besluttet at svømmehallen ikke genåbnes.

 

Konsekvenser ved lukningen

Skolesvømningen for Skovlyskolen, Dronninggårdskolen, Vangeboskolen og Ny Holte skole er i skoleåret 2019/20 flyttet fra Skovlyskolen til Trørødskolens svømmehal og 1 enkelt svømmemodul er flyttet til Birkerød Idrætscenter. Dette er sket uden reduktion i skolernes obligatoriske svømmeundervisning.

Fritidsbrugerne er midlertidigt omplaceret til Trørødskolens svømmehal og Rundforbi svømmehal. Den permanente lukning af Skovlyskolens svømmehal medfører at de midlertidige åbningstider i Rundforbi Svømmehal bliver permanente.

 

Åbningstider i Rundforbi Svømmehal

Du kan se  åbningstiderne i svømmehallerne - herunder Rundforbi Svømmehal her:
Åbningstider