Spring til indhold

Lempelser af coronarestriktioner pr. 1. august

Pr. 1. august 2021 lempedes en række corona-restriktioner yderligere. Læs her, hvad det betyder for forenings- og idrætslivet.

Arealkrav

Arealkrav på tværs af alle områder lempes til 2 m2 pr. person. Der gælder således et krav om, at der maksimalt må være 1 tilskuer, deltager mv. per 2 m2 gulvareal, uagtet om man sidder ned eller står op.

Coronapas

Krav om coronapas ophæves for alle dele af kultur- og idrætslivet med undtagelse af:

  • Træningscentre. Der overgås til stikprøvekontroller af coronapas, der minimum skal gennemføres én gang dagligt.
  • Udendørs arrangementer med flere end 2.000 siddende tilskuere eller flere end 500 stående tilskuere
  • Indendørs arrangementer med flere end 500 stående eller siddende tilskuere.

​Kravet om coronapas for sommerlejr, spejderlejr, stævner m.v. med mere end 100 deltagere bortfalder den 1. september 2021.

Forsamlingsforbud

Det indendørs forsamlingsforbud ophæves. Der gælder derfor et generelt forsamlingsforbud både indendørs og udendørs på 500 personer. Den særlige ordning for sommeraktiviteter med deltagere mellem de to forsamlingsforbud ophæves dermed samtidig.

Tilskuere

For udendørs arrangementer med over 500 siddende tilskuere ophæves afstandskrav og krav om sektionering 1. august 2021, idet der vil være krav om faste pladser og registrering af deltagere.

Der indføres en ny ordning for indendørs arrangementer med stående publikum. Der må maksimalt være 3.000 tilskuere til disse arrangementer i sektioner á 500 tilskuere. For indendørs arrangementer med siddende publikum hæves sektionsgrænsen fra 500 til 1.000 personer.

For udendørs motionsevents hæves den øvre grænse af deltagere fra 5.000 til 10.000 deltagere (sektionsgrænsen fastholdes på 500).

Mere information

Mens det allerede den 14. juni var slut med mundbind og coronapas i det meste af foreningslivet, er der dog fortsat retningslinjer og anbefalinger, som foreninger og frivillige skal være opmærksomme på. I Center for Frivilligt Socialt Arbejdes corona-guide finder du råd om, hvordan retningslinjerne påvirker foreningsaktiviteter og generalforsamlinger. Læs også om foreningsdrift, økonomien og genåbningen. Guiden opdateres løbende:

Rådgivning

Kompensationsordninger

Læs nedenfor, hvilke ordninger der fortsat kan søges.

Kulturministeriet

Erhvervsstyrelsen