Spring til indhold

Kun et testcenter i Rudersdal

Fra den 22. september kan man kun blive PCR-testet ét sted i Rudersdal. PCR-testcentret i Birkerød Idrætscenter lukker efter den 20. september og flytter til et særskilt lokale i Søndervangshallen i Birkerød, blot et par hundrede meter væk.

Der er ikke længere brug for så stor testkapacitet, som vi har været vant til, og derfor lukkes der for tiden testcentre i hele landet. Årsagen kan man kun være glad for, men det betyder også, at der bliver lidt længere mellem teststederne fremover. I Rudersdal medfører det ændringer for alle tre testcentre i kommunen.

PCR-testcentret på Rundforbivej i Nærum lukker. Den sidste åbningsdag er den 21. september.

PCR-testcentret i Birkerød Idrætscenter lukker efter den 20. september og flytter til et særskilt lokale i Søndervangshallen i Birkerød, blot et par hundrede meter væk.

Kviktestcentret på Stationsvej i Holte lukker senest den 9. okotober. Indtil da kan man blive testet uden tidsbestilling mandag-fredag kl. 8-20 og lørdag-søndag kl. 10-18.

 

PCR-testcenter i et særskilt lokale Søndervangshallen fra 22. september

Fra den 22. september ligger kommunens eneste testcenter i et særskilt lokale i Søndervangshallen på Søndervangen 44, Birkerød (indkørsel ved Bistrupvej 1).

Der vil være åbent alle ugens dage på følgende tidspunkter:

Mandag, tirsdag, fredag og lørdag kl. 15.30-21.15

Onsdag, torsdag og søndag kl. 8.00-13.45

 

Man kan altid finde tid og sted på www.rudersdal.dk/coronatest. Her kan man også finde andre teststeder i regionen.

Testen er PCR-test ved podning i halsen. Husk sundhedskort og mundbind, da man stadig skal bruge mundbind, når man skal testes for COVID-19. Husk også at holde mindst to meters afstand, og vær opmærksom på, at der er idrætsaktiviteter i resten af hallen.

Tidsbestilling og risiko for kø

Den første del af åbningstiden vil være med tidsbestilling, og de sidste to timer af åbningstiden vil være uden tidsbestilling.

Der er risiko for kø i tidsrummene uden tidsbestilling, da man ikke kan vide, hvor mange borgere der møder op. Hvis personalet på teststedet vurderer, at de ikke kan nå at få alle borgere igennem inden lukketid, er de nødt til at lukke køen.

Hvis man møder op uden tidsbestilling i det tidsrum, der er afsat til tidsbestilling, kan man blive afvist, da personer med tidsbestilling prioriteres først. Men hvis der ikke er for lang kø, bliver alle fremmødte testet.

Hvornår skal man testes?

Hvis man har symptomer på COVID-19, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man bliver testet med en PCR-test hurtigst muligt.