Kontrolleret åbning for udendørsaktiviteter

Sundhedsmyndighederne har den 20. april 2020 tilpasset deres anbefalinger, så det nu er muligt at åbne for visse udendørs idræts- og fritidsaktiviteter. Udgangspunktet er, at der ikke må være kropskontakt.

Rudersdal Kommune følger anbefalingerne og åbner derfor visse dele af idræts- og fritidslivet og kommunens udendørs faciliteter/anlæg. Det sker i gensidig respekt og med overholdelse af retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen og de landsdækkende organisationer DIF/DGI/DUF.

Læs retningslinjer og anbefalinger på: politi.dk/corona

 

Vigtig - overhold krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne

De generelle krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne skal overholdes ved brug af kommunens idræts- og fritidsaktiviteter. Det betyder:

 

  • At man ikke må samles flere end ti personer.
  • At man skal holde en afstand på minimum to meter til andre personer.
  • At man skal være særligt opmærksom på håndhygiejne. Brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe.
  • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde.
  • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed. Gå straks hjem selv ved milde symptomer
  • Vær opmærksom på de særlige risikogrupper, som er defineret af Sundhedsstyrelsen.
  • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (fx ketsjer, diskos, kugler eller golfkøller), anbefales det, at der kun benyttes personlige rekvisitter. Hvis det ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit
  • Klubhuse, omklædnings-, toilet- og badefaciliteter ikke er tilgængelige.

 

For specifikke anbefalinger for, hvordan de forskellige udendørsaktiviteter uden kropskontakt bedst kan gennemføres i en forsigtig og kontrolleret åbning, henvises der endvidere til de respektive idrætsforbunds anbefalinger.

 

Bemærk!

Særligt skal bemærkes, at Dansk Boldspilunion (DBU) har meldt ud, at fodbold og amerikansk fodbold betragtes som en kontaktsport og at tidligere udmeldinger om, at aktiviteter, herunder holdtræning i både store og små grupper, fastholdes. Det betyder, at de fortsat  ikke må finde sted, før der er nye anbefalinger og regler fra myndighederne.

 

Rudersdal Kommune følger disse anbefalinger, hvorfor der fortsat er lukket for al, både foreningsorganiseret og kommerciel fodboldaktivitet, herunder også amerikansk fodbold.

 

Rudersdal Kommune ønsker at gøre opmærksom på, at foreningerne fortsat har ret til IKKE at genåbne aktiviteter på ovennævnte vilkår, hvis foreningen fortsat ønsker at fastholde en mere restriktiv tilgang til at udøve udendørs aktiviteter. Den delvise åbning er med andre ord frivillig.

Plakater til ophængning

Plakater, som kan anvendes til ophængning på selvejende og ubetjente faciliteter:

Plakat - covid 19: Delvis åbning for udendørs aktiviteter uden kropskontakt Plakat fra Sundhedsstyrelsen - Til dig der træner udendørs