Spring til indhold

Kommende genåbningsfaser for kultur- og fritidslivet

Regeringen og aftalepartierne har den 22. marts 2021 vedtaget en samlet rammeaftale for genåbningen af Danmark. Aftalen indebærer en række genåbningsfaser, hvor kultur- og fritidslivet også er omfattet.

Rammerne for genåbning ændres løbende. Nedenstående er udmelding den 22. marts. 

Følg med på coronasmitte.dk for et opdateret overblik.

coronasmitte.dk

 

Fra 21. april:

  • Åbning af museer, kunsthaller samt biblioteker med krav om coronapas.
  • Desuden åbnes uden coronapas for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år. Hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.

Fra 6. maj:

  • Åbning af konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter med krav om coronapas.
  • Desuden åbnes – med coronapas – for indendørs idræt for voksne over 18 år. Hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.

Fra 21. maj:

  • Åbning af resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser, med krav om coronapas.
  • Desuden åbnes indendørsfaciliteter i forlystelsesparker, zoo mv og legelande, og derudover daghøjskoler og aftenskoler.

Læs den samlede rammeaftale:

Plan for genåbning