Spring til indhold

Idrætten må vente lidt endnu

Idrætsforeningerne opfordres fortsat til at aflyse alle de aktiviteter, der kræver fysisk fremmøde, foreløbig frem til den 10. maj 2020. Det gælder både indendørs- og udendørsaktiviteter. På statsminister Mette Frederiksens pressemøde den 6. april blev en lang række påbud og anbefalinger forlænget.

Hos Rudersdal Kommune skal alle aktiviteter både indendørs og udendørs fortsat aflyses frem til pt. 10. maj. Sports- og idrætsfaciliteter er også fortsat lukket. Hos de store danske idrætsforeninger DGI og DIF er opfordringen også klar:

”Vi har et ansvar i idrætten, som vi skal stå ved. Det er meget vigtigt, at vi følger myndighedernes opfordringer, og vi bakker fuldt ud op om de tiltag, der er taget. I DGI anbefaler vi, at alle frivillige foreninger lukker ned for tilbud og aktiviteter, både indendørs og udendørs. Det er nødvendigt i en situation som denne, hvor vi må stå sammen uden at samles,” sagde DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.

Sommerens aflysninger koster

Alle DGI’s egne kurser, opvisninger, stævner og andre arrangementer aflyses også foreløbig frem til 10. maj 2020.

Hos de to idrætsorganisationer er man også opmærksom på ikke kun de omkostninger, der er for den enkeltes fritidsliv, men også foreningers økonomiske omkostninger. 

"En fuld genåbning vurderer vi dog kan tage lang tid, og foreningslivet har allerede oplevet aflysninger af stævner og arrangementer med deraf manglende indtægter. Efter statsministerens pressemøde i går risikerer foreningerne også her at miste penge, når sommerens festivaler og koncerter frem mod 31. august nu aflyses. Derfor er vi også løbende i kontakt med regeringen og folketingets parti om, hvordan vi hjælper foreningslivet mest muligt," skriver DGI på deres hjemmeside. 

DIF og DGI drøfter udendørsidrætter med ministerier

DIF og DGI har henover påsken været i kontakt med Kulturministeriet og Sundhedsministeriet om, hvordan man kan benytte de udendørs idrætsanlæg på en forsvarlig måde inden for de eksisterende regler i foreningsregi.

"For DIF og DGI har det været vigtigt, at genåbningen af vores udendørsaktiviteter sker under kontrollerede former og følger de anvisninger, der kommer fra myndighederne. Dette af hensyn til vores medmennesker og fordi, at vi i idrætten skal tage et medansvar for, at vores genåbningsplan følger den generelle og gradvise genåbning af samfundet," skriver DGI.

DIF og DGI arbejder videre med Kulturministeriet og Sundhedsministeriet og kommer med en udmelding, så snart det er muligt.

Læs mere hos DGI​