Spring til indhold

Held og lykke med OL

Danmark er flot repræsenteret ved OL i Tokyo denne sommer med ni svømmere – heraf er tre fra Sigma SWIM i Rudersdal.

Ved et lille arrangement den 29. juni på Rudersdal Rådhus ønskede borgmester Jens Ive på vegne af Kommunalbestyrelsen held og lykke og god tur til OL-svømmerne Alexander Aslak Nørgaard og Anton Ørskov Ipsen, desværre fra Pernille Blume forhindret i at deltage i arrangementet.

I sin tale til svømmerne lagde borgmesteren stor vægt på, hvor stolte vi er i Rudersdal kommune over at kunne sende tre svømmere til OL. Borgmesteren fremhævede den indsats og arbejde der ligger bag svømmernes bedrift og den stolte tradition Sigma Swim har med at levere svømmere til OL.

Anton Ørskov Ipsen – 26 år

Anton har svømmet i Sigma Swim hele sin aktive karriere og har hele hans voksne karriere ligget i toppen af dansk svømning. Han har studeret på universitetet NC State University (North Carolina), hvor han boede i USA i 5 år og svømmede ved siden af sit studie. Efter OL drager han igen til USA for at studere, hvor han er optaget på det prestigefyldte universitet MIT, som ligger i Boston.

Anton har tidligeret deltaget ved OL i Rio i 2016.

Han er kvalificeret til OL i Tokyo i 800m fri, og opnåede kvalifikationen ved et stævne i Vejle i februar 2021.

Alexander Aslak Nørgaard – 21 år

Alexander er Danmarks store komet i øjeblikket. Der er massive forventninger til ham og hvad han kan præstere.

Han blev sidste år student og lever lige nu som professionel svømmer. Efter OL skal han til USA, hvor han har fået fuldt scholarship på NC State University (North Carolina).

Alexander har tidligere vundet sølv ved Europamesterskaberne for juniorer og blev nummer 8 ved Verdensmesterskaberne i 2019. Derudover har han sat en Dansk Rekord i 1500m fri på langbane og i 800m fri på kortbane.

Han er kvalificeret til OL i Tokyo i 1500m fri, som han kvalificerede sig til ved Stockholm Gran Prix i marts 2021. OL i Tokyo bliver Alexanders første OL.

Derudover går Jonas Lundström – 46 år og venter i spænding. Han kan når som helst blive udtaget som landstræner til det danske OL-hold, som den eneste klubtræner fra Danmark. Jonas har været ansvarlig elitetræner i Sigma Swim siden januar 2018 og har siden da opnåede fantastiske resultater med svømmerne i Sigma Swim. Og vigtigst af alt, har Jonas skabt et miljø med et enormt stærkt fællesskab og positiv energi.

I 2019 blev Jonas kåret som Årets træner i Danmark. Jonas deltog ved OL i Rio i 2016, som landstræner for Sverige.