Spring til indhold

Kom til Golden days festival på Rundforbi og Rudegaard idrætsanlæg

Hurtigere, højere, stærkere. Vi har til alle tider kæmpet for at stå øverst på medaljeskamlen, for at slå rekorderne. Og det antikke menneske var ingen undtagelse: I oldtiden var de vilde med sport, og sportsudøvelse.

I løbet af Golden Days festivalen har du mulighed for at prøve den klassiske disciplin maraton på en social måde, høre en lektor om datidens syn og tilgang til sport og hvordan det stadig præger os i dag og prøve de klassiske idrætsdiscipliner hos Holte Atletik.

En social maraton hvor alle kan være med

Stafet og maratonløb har rødder i antikken. Lokale idrætsaktører i Rudersdal inviterer til deltagelse i disciplinerne under Golden – tilsat socialt samvær og noget af Danmarks smukkeste natur på den 42 km lange ’RudersdalRuten’. Ruten har start og mål på Rundforbi Stadion, hvor der vil være underholdning og boder. Du kan stille med et hold på fire løbere, der hver løber en del af ruten, eller selv løbe hele distancen. Du bliver guidet af en vejviser og tidtager, så du kan nyde naturen og det gode samvær. Der vil blive løbet i tidsgrupper på ca. 3½, 4 og 4½ time. Løbet er arrangeret af Idræt i Rudersdal, RuderdalsRutens Univers og Idrætsforeningerne SNIK Atletik og Birkerøddernes Løbeklub.

Løbet finder sted den 11. september kl. 10 på Rundforbi Stadion, Egebækvej 118, 2850 Nærum

Det koster 25 kr. pr. person og100 kr. pr. hold

Tilmeld dig eller dit hold på www.oplev.rudersdal.dk.

Kan du ikke få nok af antikken?

Udover maratonstafetløb kan du også høre foredraget Sport i antikken den 13. september kl. 17.

Sport var en central samfundskraft i antikkens Grækenland. Det var på træningsanlæggene, man lyttede til filosoffer og sofister. Det var her, eliten ’hang ud’ og indgik aftaler og sikrede både deres krops sundhed og deres position i samfundet. Hør Thomas Heine Nielsen, lektor i klassisk græsk, fortælle om de klassiske discipliner, de store sportsfester og -konkurrencer i antikken, og om hvordan datidens sprog og tanker om sport præger vores forhold til idræt i dag. Foredraget foregår, mens Holte Atletik har åben træning i spydkast for unge på Rudegaard Idrætsanlæg. Foredraget begynder på selve anlægget og fortsætter indendørs i foreningshuset.

Arrangementet foregår Rudegaard Idrætsanlæg. Det er gratis at deltage men tilmelding er nødvendig via OplevRudersdal.dk 

Prøv de klassiske idrætsdiscipliner hos Holt Atletik

Sportsudfoldelse og konkurrencer var vigtige i det antikke samfund. Den 8.,13. og den 15. september kl. 17 giver Holte Atletik mulighed for at prøve tre af de klassiske idrætsdiscipliner. Foreningen inviterer børn og unge til prøvetræning på Rudegaard Idrætsanlæg.

Holte Atletik har som Nordsjællands førende atletikklub stolte traditioner indenfor atletikken, og til træningen er der plads til alle, uanset niveau, så længe du er klar til at have det sjovt og lære noget nyt. Prøvetræningen er for børn og unge i alderen 10-20 år.

Det foregår på Rudegaard Idrætsanlæg, Kongevejen 464-468, 2840 Holte. Det er gratis at deltage.

Hold øje med Golden Days Festivalen i Rudersdal

Golden Days Festivalen kommer igen i år til at sætte sit præg på september måned i Rudersdal Kommune. I år sætter vi nålen i antikken og panorerer ud over mere end tusinde år i verdenshistorien, og gennem musik, litteratur, udstillinger, sportsbegivenheder, foredrag og fortællinger folder vi antikken ud.

Som en del af 4k-samarbejdet inviterer Rudersdal Kommune i samarbejde med Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk de fire kommuners borgere til at krydse kommunegrænser og undersøge antikken og alle dens spor i festivalperioden fra den 3.-19. september 2021.

Se hele programmet på goldendays.dk/4k eller hent et trykt program på Rudersdal Bibliotekerne, Rudersdal Museer, Reprisen, Birkerød Idrætscenter, Birkerød Bio, Kulturcenter Mantzius eller Kulturcenter Mariehøj.