Davis Cup tennis landskamp i Birkerød

Danmark møder Irland på Birkerød Idrætscenter den 3. og 4. februar.

I starten af februar danner Birkerød de festlige sportslige rammer om Davis Cup opgøret mellem Danmark og Irland. Det er Dansk Tennis Forbund og Rudersdal Kommune der samarbejder om afviklingen af kampen i Danmarks pulje i Europa-Afrika zone, gruppe 2.

Formanden for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen fortæller:

”Tennis er en meget populær idrætsgren i Rudersdal kommune og det er derfor helt naturligt, at vi nu tilbyder de mange aktive tennisspillere og andre interesserede borgere i kommunen at opleve det danske Davis Cup landshold på tæt hold. Med god opbakning fra kommunens mange lokale tennisklubber og resten af landet kan vi skabe festlige rammer og en fyldt hal.”

I Rudersdal er der også tilfredshed – dels på vegne af kommunen og de mange aktive tennisudøvere, men også fordi Davis Cup kampen dermed bliver tilføjet den lange række af sportsaktiviteter, der løbende foregår i området.

Kulturchef Birgit Hoé Knudsen siger om eventen:

”Vi har et meget alsidigt og aktivt fritidsliv i Rudersdal Kommune med mange aktive borgere indenfor alle aldersgrupper. Jeg glæder mig over, at vi nu også kan tilføje en spændende international tennis landskamp til den lange række af eksisterende idrætsaktiviteter, som kommunens borgere kan opleve. Jeg vil gerne takke de lokale ildsjæle, der har sørget for, at det er blevet muligt.”

Mange lokale frivillige er klar til Davis Cup

Direktør for Dansk Tennis Forbund Klaus Nørby Jakobsen er meget tilfreds med valget af Rudersdal Kommune som vært og siger:

"Vi glæder os rigtig meget til at vise tennis på højt niveau, og der er ingen tvivl om, at Birkerød Idrætscenter besidder optimale rammer for kunne skabe en atmosfærefyldt tennisoplevelse både for spillere og publikum.”

”Erfaringsmæssigt kræver afvikling af en landskamp en masse frivillige kræfter til at løfte de mange opgaver som f.eks. at lægge tennisgulvet, være vagter, boldbørn, chauffører, opsætte udstyr og lignende. Her har de lokale tennisklubber i Holte, Vedbæk og Birkerød leveret en kæmpe indsats for at skaffe frivillige, som er helt uvurderlig,” slutter Klaus Nørby Jakobsen.

Davis Cup holdet udtages officielt onsdag den 24. januar.

 

Fakta

Det danske herrelandshold i tennis møder Irland på hjemmebane i denne første runde af Davis Cup.
Davis Cup landskampen spilles som bedst á 5 kampe.
Lørdag: 2 singler
Søndag: 1 double og 2 singler
Alle kampe er bedst á 3 sæt.