355.000 kroner uddelt til eliteklubber i Rudersdal

Torsdag den 9. maj uddelte Team Rudersdal og Rudersdal Kommune årets elitestøtte til 10 lokale idrætsklubber.

Rudersdal Elitestøtteordning, som Rudersdal kommune og Team Rudersdal sammen står bag, uddelte torsdag den 9. maj 355.000 kroner til 10 Eliteklubber i Rudersdal. Pengene gives til klubber som er med på øverste eliteplan indenfor deres sportsgren, og som deltager i konkurrencer på DM niveau og gerne højere som EM, VM og OL. 

Herudover belønnes klubber, som laver et flot og professionelt talentarbejde.

Repræsentanter fra alle klubberne, som modtager støtte, var inviteret til middag torsdag aften, hvor der samtidig blev afholdt en lille reception med uddeling af priserne.

Formand for Kultur og Fritidsudvalget Kristine Thrane (S) sagde i forbindelse med uddelingsarrangementet:

"Det er dejligt, at få lov til at være med til at uddele Rudersdal Elitestøtte priserne og at fejre vores dygtige idrætsforeninger. Vi har et rigtig godt samarbejde med Team Rudersdal, hvor vi arbejder med at udvikle og støtte elite og talentudvikling på bedste vis. Det sker både i form af økonomisk støtte og ved at vi faciliterer fx netværksgrupper og workshops." 

Støtten er vigtig

For elitemiljøerne i Rudersdal har det at modtage støtte til eliteidrætten stor betydning for betingelserne for at opnå resultater.

Formand Flemming Petersen fra Birkerød Squashklub, som er nykårede danmarksmestre, fortæller:

"Elitestøtten fra Rudersdal Kommune og Team Rudersdal er altafgørende for de flotte sportslige resultater i squashklubben. Det kræver god økonomi at udvikle elitespillere. Rudersdals nye samarbejde mellem Eliteklubberne er en gevinst."

Karen Bonnesen fra Holte IF Volleyball, som også er nykårede danmarksmestre, supplerer:

"For Holte IF Volleyball betyder støtten, at vi kan fortsætte vores elitearbejde på så højt niveau som muligt. Støtten er uundværlig i vores daglige arbejde med at træne og udvikle vores spillere, således at vi kan prøve at opnå de bedst mulige resultater både nationalt og internationalt. Et mål vi med stor glæde og stolthed nåede i år med det netop vundne Danmarksmesterskab."

Det lokale erhvervsliv samles om eliteidrætten 

Anders Kloppenborg, som er bestyrelsesmedlem i den lokale erhvervsforening Team Rudersdal, har været med i alle årene  og fortæller om det at være medlem af Team Rudersdal:

"Det giver rigtig god mening at være med til at støtte op om den lokale eliteidræt, så øger du fokus på kommunen, dens borgere og det liv, der leves dér. Og her kommer netværket mellem medlemmerne i spil i en ramme, der både styrker de forretningsmæssige og sociale relationer båret af stærke fælles sportslige og kulturelle oplevelser."

Fordeling af elitestøtte

Beløbene er fordelt således:

Holte IF Volleyball 65.000
Sigma SWIM 65.000
Birkerød Squashklub 60.000
Søllerød Gold Diggers 50.000
Birkerød Tennisklub 45.000
   
Holte MTB Klub 20.000
Yachtklubben Furesøen 20.000
Holte Roklub 10.000
Søllerød Golfklub 10.000
OK Øst Birkerød 10.000